Pages

Saturday 30 July 2011

Rawayati Parattaha

chease Donets

Chicken Drum Stick

chicken shashlik



اشیاء: مرغی ایک عدد وزن ڈیڑھ کلو، ہڈی اور گوشت الگ الگ کر لیں۔ پیاز درمیانے وزن کے دو عدد، چھلکا اتار کر چوکور ٹکڑے کر لیں اور ایک ایک پرت الگ کر لیں۔ سویا ساس دو کھانے کے چمچے، ادرک لہسن پسا ہوا ایک چائے کا چمچہ، کالی مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچہ، سرکہ ایک کھانے کا چمچہ۔ٹماٹر درمیانے سائز کے تین عدد، اوپر سے باریک ساٹکڑا کاٹ کر اندر سے گودا نکال لیں اور چوکور کر لیں۔ پہاڑی مر چ تین عدد، درمیان میں سے بیج نکال کر چوکور ٹکڑے کر لیں۔ چینی آدھا چائے کا چمچہ، لال مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچہ، نمک حسب ذائقہ ،تیل یا گھی ایک کھانے کاچمچہ۔
ترکیب: سب سے پہلے مرغی کے چھوٹے چوکور ٹکڑے کر لیں ان کو کسی بڑے یا کھلے برتن میں ایک ساتھ پھیلا کر کسی بڑی چھری کے ساتھ ہلکا سا کچل لیں۔ پھر اس میں آدھے آدھے سب مصالحے ملا کر دو گھنٹے کیلئے رکھ دیں۔ پھر بچے ہوئے آدھے مصالحے سبزی میں ملا دیں۔ اگر آپ کے پاس شاشلک کی سیخیں ہوں تو ان میں ترتیب وار مرغی کا ٹکڑا، ٹماٹر، پیاز اور پہاڑی مرچ لگا کر سینک لیں اور ہلکا سا تیل لگائیں یا پھر ایک پھیلے ہوئے فرائی پین میں ایک چمچہ تیل ڈال کر پہلے مرغی کے ٹکڑوں کو سینک لیں پھر اسی فرائی پین میں ایک چمچہ تیل ڈال کر سبزیاں ڈال دیں اور ہلکا سا پکا کر اتار لیں۔ پھراس میں ٹماٹر کا بچا ہوا گودا ڈال کر ایک چائے کا چمچہ سویا ساس اور آدھا چائے کا چمچہ سرکہ ڈال کر پکا لیں اور مرغی کے ٹکڑوں میں ملا دیں۔ تیار ہونے پر گرم گرم ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ پیش کریں۔ یہ ڈش
۶ سے ۸ افراد کیلئے کافی ہے۔


کھٹا گو شت
اشیاء: گوشت ایک کلو، گھی آدھ کلو، پیاز ایک پاﺅ، اِملی ایک پاﺅ، ادرک لہسن حسب ذائقہ، ہلدی چھ ماشہ، نمک مرچ حسب ذائقہ
ترکیب: پسے ہوئے مصالحہ کو گوشت پر لگا کر رکھ دیں پھر پیاز گھی میں بھون کر گوشت اور املی کا کھٹا ڈال کر پکنے دیں زیادہ پانی کی ضرورت نہیں ۔املی کے کھٹے ہی میں گوشت گل جائے گا۔ جب گوشت بھی گل جائے کھٹا بھی پک جائے تو اس میں تھوڑا سا شوربہ رکھ کر دم لگا دیں۔

singapori chicken curry


سنگا پوری چکن کری
اشیاء: مرغی کا گوشت دو پونڈ، پیاز ایک پاﺅ، ٹماٹر ایک پاﺅ، لہسن ایک گانٹھا، گھی 10 اونس، دھنیا ایک چمچہ، لونگ دس عدد، سرخ مرچیں 4 عدد، ہلدی نمک حسب ذائقہ، الائچی 8 عدد۔
ترکیب: سارے مصالحوں کو رات بھر پانی میں بھیگا رہنے دیں، پکانے سے پہلے پیس لیں۔ دیگچی میں گھی گرم کر کے پیاز اور لہسن سرخ کرلیں۔ اس کے بعد گوشت ڈال کر اتنا بھونیں کہ وہ سرخ ہو جائے۔ پھر ٹماٹر ڈال دیں جب اچھی طرح پک جائے تو نمک اور باقی مصالحے ڈال دیں۔ اب دیگچی کو اچھی طرح ڈھک کر دھیمی آنچ پر پکنے دیں۔ تقریباً بیس منٹ تک پکنے دیں۔ گل جانے پر اتار لیں۔ بہت لذیذ چکن کری ہوگی

اسپیشل تھاہی نوڈلز

آلو فروٹ چاٹ

Greeld Chicken & Leoander Saled

Spring Chicken

چکن ایگ رول

Faludaa

Hot Sour Soup

Meetahay Kadu ka Halwa

Makhni Chicken

Shahanshi Tikay

Imli Mirch Muten Masala

Easy Pound Cake

Chicken Macroni

Mash ki Daal

Chicken Haleem

Ararbic Samoosy

Nodalz with Mix Vagitable

Afghani Teka

Chicken Jalfrezi

Khata Dalcha

Fish Shashlik with Corn Rice

Murag Cholay Chicken chana

Tandori Chicken

Daal Paalak

Daal Karela - Recipe in Urdu

Karahi Gosht recipes in urdu


Karahi Ghost is very Tasty and Spicy recipe

Cheese Roll Recipe in Urdu

Crispy Sweet Noodles

Chinese DrumSticks Recipe Urdu

Dahi Aalo

Lacha Chicken Recipe In Urdu

Crispy Sweet Noodles - Urdu Recipe

Mutton Karahi - Urdu Recipe

Hyderabadi Lukhmi In Urdu

Balti Gosht Recipe in Urdu

Phool Gobi Manchurian Urdu

Kofta Recipe in Urdu


RECIPE

Chicken Gravy Recipe In Urdu

Friday 29 July 2011

Murg Saunfiya Tikka Recipe


Ingredients:
Chicken Breast - 8, boneless
Curd - 300 gms, hung
Cream - 25 ml
Ginge Garlic Paste - 1 tblsp
Egg - 1
Salt as per taste
Kashmiri Red Chilli Powder - 4 tblsp
Garam Masala Powder - 1/2 tsp
Aniseed Powder - 4 tblsp
Cornflour - 1 to 2 tblsp
White Vinegar - 1 tsp
Refined Oil - 100 ml
Butter - for basting, melted

Method:
1. Clean the chicken breasts and cut each into 2 pieces.
2. Pat dry.
3. In a bowl whisk the curd.
4. Add cream, ginger garlic paste, egg, salt, kashmiri red chilli powder, garam masala powder, aniseed powder, cornflour, white vinegar and refined oil.
5. Dip the chicken pieces and rub thoroughly and keep aside for 4 hours.
6. Skew the marinated chicken pieces.
7. Roast in a moderately hot tandoor or over a charcoal grill for 5 to 7 minutes.
8. Remove and hang the skewer to let excess moisture drain out.
9. Baste with melted butter and roast for another 4 minutes.
10. Serve hot with salad and chutney.

Chicken in Green Sauce Recipe


Ingredients:
Chicken - 500 gms, boneless
Turmeric Powder - 1/2 tsp
8 to 9 Sauce - 2 tblsp
Coriander Leaves - 2 1/2 cups
Onions - 2 (one medium and one small), chopped
Green Chillies - 3
Garlic - 12 cloves, chopped
Ginger - 1/2 inch, chopped
Cloves - 10
Black Peppercorns - 10
Cinnamon - 2 one inch sticks
Cumin Seeds - 1/2 tsp
Poppy Seeds - 1/2 tsp
Cashew Nuts - 8
Oil - 4 tblsp
Tomato Ketchup - 2 tblsp
Chicken Stock - 1 1/2 cups
Salt to taste

Method:
1. Wash and cut the chicken into small pieces.
2. Marinate in a mixture of salt, turmeric powder and 8 to 9 sauce for 15 minutes.
3. Grind the coriander leaves, medium sized onion, green chillies, garlic, ginger, cloves, peppercorns, cinnamon, cumin seeds, poppy seeds and cashew nuts with 1/2 cup of water to a fine paste.
4. Heat the oil in a frying pan and saute the remaining onion till it changes colour.
5. Add the chicken and cook till it is partially cooked.
6. Add the spice paste, tomato ketchup, chicken stock and salt.
7. Cook till the chicken is tender.
8. Serve hot.

Aleti Paleti (Spicy Chicken Liver) Recipe


Ingredients:
Chicken Liver and Gizzard - 500 gms, cleaned, cut into 1/2 inch pieces
Vegetable Oil as required
Onions - 2, chopped
Cumin Seeds - 1 tsp
Green Chillies - 2, slit
Ginger Garlic Paste - 1 tsp
Salt to Taste
Tomatoes - 1 tbsp, chopped
Jaggery - 1 tbsp, chopped
Green Coriander - 1 tbsp, chopped

Method:
1. Heat the oil in a kadai.
2. Add the onions and saute until brown.
3. Add the cumin seeds, green chillies and ginger garlic paste.
4. Saute for a minute.
5. Add the liver, gizzard and salt.
6. Saute until the liver is cooked.
7. Remove only the liver from the kadai and keep aside.
8. Cook the gizzard a little more with water and then add the liver again.
9. Add the tomatoes and jaggery.
10. Cook until the mixture is absolutely dry.
11. Garnish with green coriander.
12. Serve hot.

Chicken Deep Fried with Egg Recipe


Ingredients:
Chicken - 1 kg, with skin, cut into 4 to 5 pieces
Salt to taste

Grind to a paste with 4 tblsp of Vinegar:
Garlic - 6 to 8 cloves
Cumin Seeds - 1 1/4 tsp
Dry Red Chillies - 8 to 10
Breadcrumbs - 1/2 cup
Eggs - 2
Vegetable Oil for deep frying

Method:
1. Boil the chicken with water to cover.
2. Add 1 1/4 tsp salt, simmer till tender.
3. Keep aside to cool and prick the pieces with a fork.
4. Add a little salt to the chilli paste, rub over the chicken and keep aside for 4 hours.
5. Coat each piece, on all sides, with breadcrumbs.
6. Heat the oil in a frying pan.
7. Beat the eggs with 1 tsp water till frothy.
8. Dip the chicken into the egg and slide it in the hot oil.
9. Immediately spoon in the egg over the chicken, simultaneously spooning the hot oil over the egg as it falls on the chicken.
10. Add 4 tsp of beaten egg in the same way.
11. When the egg is golden brown and frilly, remove and keep aside.(do not turn the chicken over while cooking).
12. Repeat till all are done.
13. Serve hot.

Barbecued Chicken Drumsticks Recipe


Ingredients:
Chicken Drumsticks - 15, skinned
Lemon Juice - 5 tsp
Cumin Powder - 1 tsp, roasted
Garam Masala - 2 tsp
Garlic Paste - 4 tsp
Ginger Paste - 4 tsp
Red Chilli Powder - 1 1/2 tsp
Salt to Taste
Yogurt - 1 cup
Butter for basting

Method:
1. Make 2 incisions on each drumsticks.
2. Rub lemon juice onto the drumsticks.
3. Keep aside for 20 minutes.
4. Add all ingredients except butter into the yoghurt and mix well.
5. Add chicken to the marinade and coat the pieces evenly.
6. Keep aside for 2 to 3 hours.
7. Preheat tandoor/oven/grill to 170C/350F.
8. Skewer drumsticks 2 cm apart and roast/grill in tandoor/oven/grill for 10 to 12 minutes.
9. Baste with melted butter 2 to 3 times.
10. Roast until golden brown.
11. Serve hot on a bed of shredded lettuce/cabbage garnished with onion rings, tomato slices and lemon wedges.

Chicken Seekh Kebabs Recipe


Ingredients:
Chicken - 4 cups, minced
Cumin Powder - 2 tsp
Yellow Chilli Powder - 1 tsp
White Pepper Powder - 1 tsp
Salt to Taste
Oil - 3 tbsp
Cashewnuts Paste - 3 tbsp
Garlic Paste - 4 tsp
Ginger Paste - 4 tsp
Green Chillies - 1 tbsp, chopped
Green Coriander - 3 tsp, chopped
Onion - 1, chopped fine
Paneer - 4 tbsp, grated
Garam Masala - 1 tsp
Capsicum - 2 tsp, finely chopped
Tomato - 2 tsp, finely chopped
Butter - 4 tbsp, for basting
Lemon Juice - 2 tbsp

Method:
1. Add the whisked eggs, cumin powder, yellow chilli powder, white pepper powder, salt and oil to the minced chicken and mix well.
2. Keep aside for 15 minutes.
3. Add the Cashewnut, ginger and garlic pastes, green chillies, coriander, onion, paneer and garam masala to the chicken mince and mix well.
4. Divide into 8 equal portions and make into balls.
5. Skewer the balls of mince.
6. With wet hands spread the balls by pressing each along the length of the skewers to make 10cm long kebabs, 4 cm apart.
7. Mix capsicum and tomato and press over skewers evenly from top to bottom.
8. Roast until golden brown in an oven at 175C/350F for 8 to 10 minutes, basting with melted butter.
9. Sprinkle chaat masala and lemon juice.
10. Garnish with onion rings and lemon wedges.
11. Serve.